Artikelen over de hobby

Roodoog Keizertetra

Dit artikel is geschreven door ons lid Jochem Stremmelaar.
Het bijbehorende filmpje heeft hij ook zelf gemaakt.

Naar aanleiding van het artikel van Wim Tomeij in Het Aquarium van september over
keizertetra’ s, ben ik op zoek gegaan naar de roodoog keizertetra (Nematobrycon lacortei).
Dit leek mij een mooi visje om in combinatie met de maanvissen te houden, iets meer kleur zonder te overheersen.

Na wat rondbellen en zoeken op internet kwam ik bij Aqua Ferrytale in Almere terecht, die hadden ze op hun voorraadlijst staan. Dus op zondagmiddag naar Almere en ja daar zaten ze, het waren er maar 10, ik wou er 20, maar iets is beter dan niets en ze verwachten ze met een week of twee weer op voorraad te hebben.

Thuis gekomen de vissen voorzichtig over gewend en los gelaten in het aquarium waar ze verdwenen achter de planten en het hout. Na een paar dagen gewenning zwommen ze vrolijk door de hele bak zonder een onrustig beeld te geven en staan ze in vol ornaat tegen elkaar te pronken.

Door omstandigheden was ik er nog niet toe gekomen om de andere 10 die ik nog er bij wilde te kopen. Maar dat is nu ook niet meer nodig.
Een week of 3 geleden zat ik op de bank tv te kijken en dan gaat ongemerkt je oog toch weer naar het aquarium, en daar zag ik iets wat leek op een stukje vuil zweven. Eerst geef je er geen aandacht aan, maar dan drinkt het tot je door dat het tegen de stroming in drijft. Op dat moment is het programma dat je op de tv aan het kijken was vergeten en zit je op de knieën voor het raam om te zien of je het “stukje vuil” weer ziet. Die avond zag ik er 3.

Die avond zeg je er verder nog niets over tegen je huisgenoten, want 3 splinters van 4 mm lengte in een aquarium met 9 volwassen maanvissen……. Maar een paar dagen later zijn ze er nog en zag ik er 5. Toen nogmaals het artikel in Het Aquarium na gelezen , en daar stond dat ze nog niet gekweekt waren en alleen soms als wildvang meekomen.

Dus dit is misschien de eerste keer, maar er zwemmen nu minstens 15 kleine keizertjes in mijn aquarium.

Bekijk hier het filmpje wat Jochem heeft gemaakt in zijn aquarium

Jochem Stremmelaar
(Adverteerder / sponsor)