diorama3 Excursie Natuurmuseum Holterberg

Op zaterdag 22 juni 2019 hadden wij  een excursie gepland naar het Natuurmuseum Holterberg. In het museum werden wij ontvangen met koffie en cake. Vervolgens kregen we een rondleiding door het museum. Een gids vertelde ons allerlei wetenswaardigheden over de prachtige diorama's die daar te bewonderen zijn. De diorama's zijn allemaal zeer natuurgetrouw opgebouwd en geven een goed beeld van de natuur zoals die er vroeger waarschijnlijk uitzag en hoe die er nu uit ziet.
Hierna konden we samen op een zonnig terras van een smakelijke lunch genieten.  

Excursie naar de Weerribben 200801 deweerribbenHet bestuur had een excursie gepland naar de Weerribben. Zaterdag 21 juni jl. (de langste dag dus) was het dan zover: Zo'n twintig leden waren naar de kop van Overijssel getrokken om daar onder leiding van Pieter (de zeer deskundige natuurgids van de IVN) een niet eens zo grote wandeling te maken.

Excursie Honselersdijk 2013

Op zaterdag 1 juni 2013 hebben aquariumvereniging Aquaria HS en aquarium- en terrarium-vereniging Vivarium Eindhoven een bezoek gebracht aan Toon de Zeeuw en Nico van der Tuin. Het is een hele prettige dag geworden waarbij met veel vrienden bijgepraat is. Het enige minpuntje was de lange reis, maar dat ben je al snel vergeten door al het moois wat je krijgt te zien en door de prijzen is het zeker de moeite waard.

Excursie naar Burgers Zoo 2014

burgerszoo 6
Op 14 juni 2014 was er een excursie naar Burgers Zoo in Arnhem gepland.  Leden van Natuurvrienden-Zwolle konden voor een gereduceerd tarief mee. En per lid mocht er ook nog een introducé mee. Het gevolg was, dat er een gezellige club mensen op weg ging naar Arnhem. Zelfs een paar leden van Xyphophorus uit Oss waren present. 

Excursie naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest 2011
luttelgeest 1
Op zaterdag 14 mei hebben we met een 13 tal mensen, leden en niet leden, een bezoek gebracht aan de Orchideeën hoeve in Luttelgeest.Voor mij was het een openbaring,
want ik was er misschien wel 15 jaar niet geweest en toen ik er geweest ben, was het niet meer dan een kas met diverse soorten orchideeën en je kon er in een hoekje
een kopje koffie krijgen.