De Technische Commissie (TC)
tc 1
Een aantal jaren geleden heb ik een technische commissie opgericht met als doel om de leden en vooral de aspirant leden op weg te kunnen helpen met het beleven van onze mooie hobby.Het was toen zo dat wij als T.C. (technische commissie) alles in het werk  wilden stellen om het de aspirant leden zo makkelijk mogelijk te maken door deze nieuwe leden behulpzaam te zijn bij het vervaardigen van mooie en meestal vrij grote aquaria. Maar daar bleef het niet bij, want wij introduceerden een nieuw soort biologisch filter. Dit systeem is nog steeds bij veel leden en niet-leden in het hele land in gebruik. Zelfs in het buitenland wordt ons systeem toegepast.

De hedendaagse aquaristiek kent vele nieuwe ontwikkelingen, zoals het gebruik van speciale computers die het licht en allerlei toepassingen kunnen beheren en regelen.  

Als T.C. van Natuurvrienden-Zwolle kunnen wij u advies en informatie geven over de apparatuur die u heeft aangeschaft.
tc 2
Itc 3k heb 5 boekjes geschreven over nieuw te bouwen aquaria en filtertechnieken.
Het massaal downloaden van deze boekjes is inmiddels wat afgenomen, maar er wordt nog steeds om gevraagd en er wordt duidelijk veel van opgestoken.
Wat bieden wij u als T.C. van Natuurvrienden-Zwolle. Wij kunnen ervoor zorgen, dat u een nieuw groot of klein aquarium of een bak met speciale maten in huis krijgt tegen de kostprijs van het glas. Ook het biologisch filter wordt gemaakt tegen de materiaalkosten. Wij vragen van u als nieuw of al aangemeld lid,  dat u behulpzaam zult zijn bij het plaatsen en de verdere opbouw van het systeem. En van u als nieuw lid van onze vereniging verwachten wij, dat u minimaal 2 jaar lid zult blijven.

Wij proberen om het aquarium dat u wilt hebben zo veel mogelijk aan uw wensen te laten voldoen. Wij helpen u zelfs met het vervaardigen van natuurlijke speciale achter- en zijwanden in uw nieuw te bouwen aquarium.

Zelfs bij de bouw van het meubel kunt u onze medewerking krijgen
tc 4tc 5
tc 8tc 6U kunt zelf zien, dat u, wanneer u lid wordt van aquarium- en terrariumvereniging Natuurvrienden-Zwolle, van veel voordeel kunt profiteren.

tc 7

Namens de technische commissie:

Theo Verheij.

.