Bij Vitens kunt u door invoeren van uw postcode direct de watersamenstelling die bij u uit de kraan komt bekijken.
Heel belangrijk voor als u het water gaat analyseren op pH waarde etc. U kunt meteen uw pH meter controleren door het water uit de kraan bij u thuis te meten. Zo kunt u meteen zien of uw meter afwijkt en opnieuw gekalibreerd moet worden.

De Technische Commissie (TC)
tc 1
Een aantal jaren geleden heb ik een technische commissie opgericht met als doel om de leden en vooral de aspirant leden op weg te kunnen helpen met het beleven van onze mooie hobby.Het was toen zo dat wij als T.C. (technische commissie) alles in het werk  wilden stellen om het de aspirant leden zo makkelijk mogelijk te maken door deze nieuwe leden behulpzaam te zijn bij het vervaardigen van mooie en meestal vrij grote aquaria. Maar daar bleef het niet bij, want wij introduceerden een nieuw soort biologisch filter. Dit systeem is nog steeds bij veel leden en niet-leden in het hele land in gebruik. Zelfs in het buitenland wordt ons systeem toegepast.

De hedendaagse aquaristiek kent vele nieuwe ontwikkelingen, zoals het gebruik van speciale computers die het licht en allerlei toepassingen kunnen beheren en regelen.