Helaas gaat de huiskeuring dit jaar niet door vanwege "corona". De distickkeuring gaat waarschijnlijk wel door. Hierover komt nog wel een mededeling. Wie, wat en waar is nog niet bekend.
2020 03 OrchideeënHoeve logo

In onze jubileummaand september is er een aantal activiteiten gepland. De Ledenbijeenkomst op 14 september, de excursie naar de Orchideeënhoeve op 19 september en de Verenigingskeuring op 26 september.

corona 4893276 640 1Ook het bestuur van Natuurvrienden-Zwolle volgt de ontwikkelingen rond het corona virus nauwlettend.
Voor de Ledenbijeenkomst van 20 april betekent dit, dat deze helaas niet door kan gaan. Wij hebben u dit per mail al laten weten. Het is niet voorspelbaar hoe lang deze crisis gaat duren. Wij houden u natuurlijk op de hoogte. Informatie hierover krijgt u via het maandblad, de mail en de website.

Hebben we nog steeds het juiste email adres van u ??? Zo niet geef het aub. aan het secretariaat door.

Deze maatregelen gelden overigens niet alleen voor Natuurvrienden-Zwolle. Meerdere zuster verenigingen hebben hun activiteiten ook stop gezet. Zo heeft Betta Splendens de jaarlijkse Aqua Terra Beurs geannuleerd. De vergadering van de SDON en ook de Ledenraad van de NBAT op 18 april gaan niet door (deze laatste is verplaatst naar september). Ook een eigen vergadering van het bestuur hebben we niet door laten gaan.

De minister heeft alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Daar is geen ondergrens wat deelnemers betreft meer aan. Dus we kunnen op 11 mei ook geen bijeenkomst houden.

Het bestuur.

2020 03 OrchideeënHoeve logoOpgave huiskeuring:

Om vast in de agenda te noteren: op zaterdag: 26 september 2020.
Als je aan de Verenigingskeuring 2020 wilt deelnemen, kun je je aanmelden zie onderstaand formulier of op de komende Ledenbijeenkomsten.

Uiterste opgavedatum: de Ledenbijeenkomst van maandag 14 september 2020.

De Verenigingskeuring is gepland op zaterdag 26 september 2020. Er kunnen maximaal 7 vivaria deelnemen.
Ook dit jaar wordt de Verenigingskeuring verzorgd door Bondskeurmeester Jacko Meliesie.  De 2 beste deelnemers in beide categorieën kunnen doorstromen naar de Districtskeuring van SDON 2021.

De uitslag is op maandagavond 9 november 2020 om 19.45 uur in de Hilde.
We hopen op veel enthousiaste deelnemers.

Het bestuur.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.
Op 1 november 1989 werd je lid van Natuurvrienden-Zwolle. Nu neem je afscheid als voorzitter en bestuurslid van de vereniging. Maar daar tussenin is wel het één en ander gebeurd.
Vanaf januari 1990 tot december 1999 maakte je deel uit van de redactie van het maandblad. In 2000 werd je bestuurslid.
In 2017 kwam de voorzitters functie vacant. Door omstandigheden had je daar toen voldoende tijd voor om die functie te bekleden. Je bent daar toen dan ook enthousiast ingestapt.
Jammer voor ons, maar fijn voor jezelf kreeg je de mogelijkheid om je volledig te laten omscholen. Daar ging veel meer tijd en energie in zitten, dan je had verwacht. Ook je nieuwe werk als examinator bij het CBR zorgt ervoor dat je niet genoeg tijd kunt investeren in de vereniging, waardoor we je regelmatig moesten missen bij vergaderingen en Ledenbijeenkomsten.
Dit heeft je doen besluiten om te stoppen met het voorzitterschap en bestuurslid. We respecteren dit besluit uiteraard. Je hebt wel en paar records gebroken. Volgens mij ben jij het eerste bestuurslid zonder aquarium. Maar ook toen je nog wel een aquarium had, had je het kleinste bakje. Maar wel ingebouwd in een kastje met een compleet biologisch filter en een regenfilter.
In de tijd dat je bestuurslid was, heb je de vereniging goed op weg gezet op de digitale snelweg.
De website met alles er op en eraan heb je van de grond af aan opgebouwd. En dat is geen peulenschilletje. Als webmaster heb je daar veel tijd en energie ingestopt.
Je bent begonnen om NVZ bekend te maken met Facebook. Ook de Nieuwsbrief en de digitale uitnodiging komen uit jouw koker.
We maken nu dankbaar gebruik van deze ontwikkelingen en zouden niet meer zonder kunnen.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. We nemen nu afscheid van je als voorzitter. Echter je blijft op de achtergrond nog wel aanwezig. Al is het alleen maar om de cover voor het maandblad te maken en de adres stickers te printen. Maar ook blijf je adviseur voor de website.
Al met al zijn we je dankbaar voor je jarenlange inzet voor NVZ en hopen je regelmatig te zien bij Ledenbijeenkomsten.