2019 Kivitsbloem foto 1Ruim 5 jaar geleden heeft Gerrit Pots namens Natuurvrienden-Zwolle een klein aquarium neergzet in Zorgcentrum De Kievitsbloem en dit bakje ook onderhouden. Helaas is het aquarium lek gegaan. Onze vereniging heeft een nieuw, groter  aquarium geplaatst en ingericht.                                        Op 30 april heeft Gerrit Pots namens Natuurvrienden-Zwolle dit aquarium ter beschikking gesteld aan Bianca Jansen, co√∂rdinator welbevinden van De Kievitsbloem.
Ook dit aquarium gaat weer onderhouden worden door Natuurvrienden-Zwolle, zoals dat ook gebeurt in andere zorgcentra van Driezorg Zwolle: De Havezate, Berkumstede en De Venus.

Van oudsher wordt het aquarium van De Havezate onderhouden door Natuurvrienden-Zwolle. In dit woon- zorgcentrum hebben wij ook onze thuisbasis en organiseren we onze ledenbijeenkomsten. Daarnaast wordt ook het aquarium in Berkumstede (voorheen de Wissel) al meer dan 20 jaar door onze vereniging onderhouden. Later zijn daar De Venus en De Kievitsbloem bijgekomen.
De bewoners van de zorgcentra vinden de aquaria mooi. Ook bij de inrichting van het nieuwe aquarium in De Kievitsbloem was er veel belangstelling van de bewoners. AV Natuurvrienden-Zwolle hoopt, dat de bewoners nog lang plezier zullen hebben van het mooie nieuwe aquarium.

2019 Kivitsbloem foto 12019 Kivitsbloem foto 3