Verenigingsnieuws

Hier kunt u een overzicht vinden van al het verenigingsnieuws.
Het nieuwste artikel staat bovenaan deze blog-weergave.

Eppie van Munster 15 jaar lid

              Het is niet de gewoonte, dat het bestuur op bezoek gaat bij leden die 15 jaar lid zijn van onze vereniging. Echter voor Eppie van Munster maakten we graag een uitzondering. Eppie is bewoner van De Boeier en wordt bij het aquarium onderhoud geholpen door Gerrit Pots. Eppie was op 1 juni 15 jaar lid en rekende er vast op, dat hij dan weer een mooi standaardje zou krijgen. Dat wilden we hem niet onthouden. Daarom gingen we (Gerrit Pots, Agnes en Jan Disco) op 6 juni 2019 hem het standaardje persoonlijk overhandigen.
 

Lees meer...

Aquarium in Zorgcentrum De Kievitsbloem

  Ruim 5 jaar geleden heeft Gerrit Pots namens Natuurvrienden-Zwolle een klein aquarium neergzet in Zorgcentrum De Kievitsbloem en dit bakje ook onderhouden. Helaas is het aquarium lek gegaan. Onze vereniging heeft een nieuw, groter  aquarium geplaatst en ingericht.                                              
                                              

Lees meer...

Op bezoek bij Sjef

   Sjef Stekelenburg, het oudste lid van onze vereniging, is onlangs 90 jaar geworden. Dat vonden wij (Gerrit Pots, Jan   Disco en Agnes Disco) een hele goede reden om bij hem op bezoek te gaan.                                                               Zo gezegd, zo gedaan: na een afspraak te hebben gemaakt, gingen we naar hem toe en werden hartelijk ontvangen door Sjef en zijn vrouw Mary.                                                                                                                                                         

Lees meer...

Huldiging Marcel Bennik

Tijdens de afgelopen Ledenbijeenkomst is ons bestuurslid Marcel Bennik in het zonnetje gezet. Marcel is al meer dan 10 jaar lid van het bestuur en doet veel voor de vereniging.  Hij helpt onder andere bij het onderhouden van aquaria en hij heeft meerdere presentaties gemaakt waaronder de cursus die we in het voorjaar hebben gegeven. Ook binnen het bestuur heeft hij een duidelijke inbreng. Het bestuur wil Marcel bedanken voor zijn inzet.  Daarom krijgt hij de Gouden Vin uitgereikt, een onderscheiding van de NBAT.
Marcel, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.

   

Huldiging Wim Steinhoff

Tijdens de ledenbijeenkomst van 8 januari 2018 werd Wim Steinhoff in het zonnetje gezet. Veel van onze leden zullen Wim kennen als secretaris van onze vereniging.
Dat klopt want Wim is al ruim 40 jaar bestuurslid van Natuurvrienden-Zwolle. De meeste jaren daarvan is hij actief als secretaris. Ook verzorgt hij al vele jaren als redacteur ons maandblad. Daarnaast is hij ook al enkele jaren actief als ongediplomeerd keurmeester binnen onze vereniging.
Voor leden die 40 jaar actief zijn als bestuurslid stelt de NBAT de zilveren legpenning met inscriptie beschikbaar. Deze werd door onze voorzitter, Marco Zandbergen, uitgereikt. Uiteraard ging dat vergezeld met een mooi boeket bloemen
Volgens Wim is de combinatie bestuurslid en redacteur eigenlijk niet wenselijk. Dit omdat een redacteur zich onafhankelijk op moet kunnen stellen. Maar ondanks dat doet hij het nog steeds met veel plezier.
  wim 1
(Adverteerder / sponsor)