Excursies

Excursie Natuurmuseum Holterberg  Op zaterdag 22 juni 2019 hadden wij  een excursie gepland naar het Natuurmuseum Holterberg. In het museum werden wij ontvangen met koffie en cake. Vervolgens kregen we een rondleiding door het museum. Een gids vertelde ons allerlei wetenswaardigheden over de prachtige diorama's die daar te bewonderen zijn. De diorama's zijn allemaal zeer natuurgetrouw opgebouwd en geven een goed beeld van de natuur zoals die er vroeger waarschijnlijk uitzag en hoe die er nu uit ziet.
Hierna konden we samen op een zonnig terras van een smakelijke lunch genieten.                            

Lees meer...

Leerdam 2017

                    Op 7 oktober 2017 togen  we met 15 personen naar Leerdam voor een excursie. We bezochten eerst de glasblazerij,   in de middag gingen we naar Aqua Zoo.                         

Lees meer...

Naar het Woldlakebos

  Zaterdag 25 juni was het zo ver: we gingen met een groepje enthousiaste leden en introducés naar Giethoorn. Daar werden we opgewacht door Jan van der Molen bij het Hervormd Centrum, waar we konden genieten van koffie en Staphorster koek.  

Lees meer...

Excursie naar Burgers Zoo


        Op 14 juni 2014 was er een excursie naar Burgers Zoo in Arnhem gepland.  Leden van Natuurvrienden-Zwolle konden voor een gereduceerd tarief mee. En per lid mocht er ook nog een introducé mee. Het gevolg was, dat er een gezellige club mensen op weg ging naar Arnhem. Zelfs een paar leden van Xyphophorus uit Oss waren present. 

Lees meer...

Excursie Honselersdijk 2013

Op zaterdag 1 juni 2013 hebben aquariumvereniging Aquaria HS en aquarium- en terrarium-vereniging Vivarium Eindhoven een bezoek gebracht aan Toon de Zeeuw en Nico van der Tuin. Het is een hele prettige dag geworden waarbij met veel vrienden bijgepraat is. Het enige minpuntje was de lange reis, maar dat ben je al snel vergeten door al het moois wat je krijgt te zien en door de prijzen is het zeker de moeite waard.

Bij Toon de Zeeuw kwamen we als Aquaria HS rond 10 uur aan en de eerste indruk was direct goed. De koffie stond bruin en het assortiment aan aquariumplanten van Toon is uitgebreid en voor aquariumverenigingen heel goedkoop.
De meesten van ons kochten dan ook veel planten voor hun eigen aquaria en ook voor andere liefhebbers. Als het leuk is dan vliegt de tijd voorbij, waardoor we zo`n twee uur bij Toon en zijn vrouw Coby geweest.

Vervolgens gingen we door naar Nico van der Tuin en zijn vrouw Lidian om ook daar naar planten en vissen te kijken en ook te kopen. De meesten van ons liepen meteen de visafdeling in om te zien of er ook wat voor hun gading bij zou zitten. Resultaat is dat er ook bij Nico veel gekocht is.
Nu is het wel zo dat je niet in een hele mooie zaak terecht komt, maar ook dat heeft z’n charme en de prijs die je moet betalen maakt alles meer dan goed.

Voor diegene die niet mee konden geven de foto’s een aardige impressie van de deelnemers en hun aanwinsten.
Vanuit het Westland zijn we doorgereden naar Oud Verlaat, de plaats waar Verduijn Cichlids is gevestigd. Verduijn Cichlids is een bekende zaak voor een ieder die wat op het gebied van cichliden zoekt. Dirk en zijn dochter Catharina verkopen mooie vissen en het is altijd weer een heerlijk gevoel als je ziet met wat voor liefde deze mensen hun vissen verzorgen en ten toon stellen. Ook hier werden nog vissen gekocht. Na de hartelijke ontvangst en de koffie trokken we weer naar huis.

De dag werd afgesloten met de nodige groeten en daarna ging ieder zijns weegs.

Theo Verheij

(Adverteerder / sponsor)