Advies/Huiskeuring + jubilarissen 2016

     Op zaterdag 19 november zijn Theo Verheij en Wim Steinhoff  op pad gegaan om een aantal aquaria te bekijken: twee voor de Advieskeuring en twee voor de Huiskeuring. Op de Ledenbijeenkomst van maandag 12 december werden de resultaten gepresenteerd.

Daarnaast hadden we ook nog drie jubilarissen: Jochem Stremmelaar is 25 jaar lid van onze vereniging, Karst Mulder en Hilbert Jonkman zijn al 40 jaar lid van Natuurvrienden-Zwolle.

We beginnen de Ledenbijeenkomst met het huldigen van onze drie jubilarissen. Jochem Stremmelaar is 25 jaar lid van onze vereniging en ook 25 jaar lid van de NBAT. Hij krijgt een mooi aandenken van Natuurvrienden-Zwolle en een zilveren speld van de NBAT. Karst Mulder en Hilbert Jonkman zijn beiden 40 jaar lid van Natuurvrienden-Zwolle en ook 40 jaar lid van de NBAT. Zij krijgen allebei een aandenken van de vereniging en een gouden speld van de NBAT. Jochem, Karst en Hilbert, we hopen, dat jullie nog lang lid zullen blijven van Natuurvrienden-Zwolle.
Daarna volgt een presentatie van de aquaria, die hebben meegedaan aan de Advies/Huiskeuring. Theo heeft de presentatie gemaakt, Wim doet het woord bij de presentatie. Hans Nelis en Theo Verheij hebben meegedaan aan de Advieskeuring, zij krijgen geen punten, wel een standaardje als herinnering aan hun deelname. Magnus Bakker heeft meegedaan in de categorie A2 met een speciaal-aquarium Azië. Hij behaalde 366,5 punten en 59 punten biologisch. Hij is de enige deelnemer in deze categorie, dus is hij verenigingskampioen Speciaal Aquaria en krijgt een beker. Marcel Bennik deed als enige deelnemer mee in de categorie gezelschaps aquaria. Hij behaalde 369,5 punten en 60 punten biologisch. Hij krijgt ook een beker en is kampioen Gezelschaps Aquaria.
Marcel behaalde de meeste punten en is de nieuwe verenigingskampioen. Hij ontvangt de wisselbeker en een foto van zijn aquarium zal in 2017 prijken op de cover van ons maandblad.  Marcel, gefeliciteerd.