Technische commissie

Natuurvrienden-Zwolle heeft een unieke technische commissie!

Deze staat haar leden werkelijk met raad en daad bij. Niet alleen maar door informatie te verstrekken over technische onderwerpen zoals verlichtingsproblemen of problemen met pompinstallaties.

Nee, wij bouwen zelfs bakken voor onze leden. En dan niet zo maar een bakje, maar wat dacht u van aquaria van 250 x 70 x 60 cm groot, met daarin het unieke over- en onderloop-systeem dat door Theo Verheij en Louis van Jole is ontwikkeld en dat nu in heel het land steeds vaker wordt toegepast.

Zelfs professionele aquariumbouwers maken hier inmiddels gebruik van, omdat het systeem zo voortreffelijk werkt. Naast aquaria bouwen wij ook door onze eigen mensen ontwikkelde biologische filters, die echt heel goed werken.

Lees voor meer informatie het artikel wat hierover is geschreven.

 

Natuurvrienden-Zwolle en de Technische Commissie (TC)

tc1
Een aantal jaren geleden heb ik een technische commissie opgericht met als doel om de leden en vooral de aspirant leden op weg te kunnen helpen met het beleven van onze mooie hobby.Het was toen zo dat wij als T.C. (technische commissie) alles in het werk  wilden stellen om het de aspirant leden zo makkelijk mogelijk te maken door deze nieuwe leden behulpzaam te zijn bij het vervaardigen van mooie en meestal vrij grote aquaria. Maar daar bleef het niet bij, want wij introduceerden een nieuw soort biologisch filter. Dit systeem is nog steeds bij veel leden en niet-leden in het hele land in gebruik. Zelfs in het buitenland wordt ons systeem toegepast.

Lees meer...

Reflectiefolie in de lichtkap

Meer dan anderhalf jaar geleden heb ik een klein stukje geschreven in ons maandblad over reflecterende folie.
Deze folie wordt gebruikt op verkeersborden, dus helemaal bestand tegen vocht etc. Ik heb afgelopen week 2 redelijk grote rollen kunnen bemachtigen en wil dat natuurlijk meteen delen met onze leden.

Lees meer...

Hulp bij calamiteiten

Voor hulp bij calamiteiten kunt u contact opnemen met Theo Verheij.
U kunt dan denken aan ruitbreuk of uitval van uw biologisch filter.

Theo zal dan proberen op korte termijn hulp voor u in te roepen.

Over de Technische Commissie

De technische commissie van de vereniging, onder leiding van Theo Verheij, helpt u met diverse zaken die te maken hebben met de techniek van het aquarium. Naast aquaria bouwen wij ook door onze eigen mensen ontwikkelde biologische filters, die echt heel goed werken. Lees verder voor meer informatie over de technische commissie.

Lees meer...

Zelf een achterwand van hars maken

Voor twee nieuwe leden op Urk heeft de technische commissie in samenwerking met deze leden wederom twee grote aquaria gebouwd die voorzien gaan worden van een geharste achterwand. In dit artikel wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u zelf een achterwand kunt harsen. Kijk voor een volledig fotoverslag wat hier van is gemaakt.

Lees meer...

(Adverteerder / sponsor)