Terugblik 65 jarig jubileum

  
Officieel bestond onze vereniging op 15 augustus 2010 al 65 jaar, maar dat was geen handige datum om een jubileum te vieren in verband met mogelijke vakanties van veel van onze leden. Daarom is er voor gekozen, om de feestelijkheden maar even uit stellen.

Wel hebben alle leden al snel daarna de jubileum uitgave van het maandblad ontvangen. Onze secretaris, Wim Steinhoff,  is hiervoor in de archieven gedoken, om een aantal mooie verhalen op te halen.
Op 9 oktober was het dan eindelijk zover, dat we het jubileum konden vieren met een feestelijke avond. Fijn was het dat wij erg veel leden, vaak samen met hun partner, konden verwelkomen.
   Verrast werden wij ook door de komst van Jordan Klink, als afgevaardigde van het bestuur van de NBAT. Hij kwam niet met lege handen. Behalve een prachtig boeket bloemen bracht hij een waardebon mee, welke ingewisseld kan worden bij de penningmeester van de NBAT. Een mooi gebaar!
Vanaf zeven uur was de zaal bomvol, er moesten zelfs extra stoelen worden aangesleept.
Speciaal voor deze avond was Wim Tomey uitgenodigd voor een bijzondere lezing. Wim Tomey kwam deze avond in gezelschap van zijn vrouw een prachtige lezing geven. Op zijn onnavolgbare manier kwam hij de Hilde binnen met drie projectoren en drie diaschermen om daarmee zijn prachtige zes bij zes dia's te vertonen. Natuurlijk hebben we niet genoten van zijn foto's. Maar vooral ook het verhaal, dat Wim er bij vertelt, ervaringen van zijn eigen werk en belevenissen in de Tropen, maken een lezing van hem tot een speciale avond.  Wim nam ons in zijn presentatie mee naar onder andere Indonesië (bijna zijn thuisland). Hij liet ons genieten van de prachtige natuur aldaar, maar liet ook de bedreigingen zien waaronder het tropisch oerwoud  te lijden heeft. We bleven echter ook dicht bij huis. Zo kregen we ook nog een aantal prachtige vivaria te zien. Na 51 jaar keurmeesterschap konden we ook nog mee genieten van oude en nieuwe vivaria, die door hem gefotografeerd zijn.
Kortom: een prachtige lezing. Ik had dit in ieder geval niet willen missen.
Om het geheel feestelijk te maken, waren er nog vele lekkere hapjes. Jako Chaigneau had dit keurig verzorgd. Van al die volle prachtige schalen met hapjes is niet veel over gebleven. De vloeibare catering was zoals gewoonlijk in de vertrouwde handen van Gerrit Pots, bijgestaan door zijn vrouw Lucy. Zo kwam niemand iets tekort.


En dan was er ook nog de traditionele verloting. Jako Chaigneau en Willem Rorije gingen beiden met € 23,00 naar huis.
Al met al een gezellige avond in een gemoedelijke sfeer.
Op naar 75 jaar!!

Jan Disco