Zaterdag 11 maart 2023 een gratis cursus voor toekomstige of startende aquarianen.

Denk je aan het starten van een aquarium, maar kom je er niet uit? Heb jij een aquarium, maar wil het nog niet echt lukken? Of heb je een mooie, eenvoudige aquascape, maar je hebt net het aquarium niet onder controle? Dan loop je de kans om op internet en social media te verdrinken in een zee van tegenstrijdige informatie en uiteenlopende meningen.

Aquariumhouden kan volgens verschillende systemen, maar wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Wat al helemaal niet werkt is om zonder enige kennis de verschillende systemen te combineren. Toch is dat waar het meestal mis gaat.

De basiscursus aquariumhouden van aquariumvereniging Natuurvrienden Zwolle behandelt de basis van het aquariumhouden. Je leert begrijpen hoe je een mooi aquarium opbouwt en waar je op moet letten om problemen te voorkomen of op te lossen.

Je leert op de basiscursus aquariumhouden het meest eenvoudige systeem. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van dure, geavanceerde apparatuur, maar met de meest gangbare spullen die voor de starter beschikbaar zijn.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe houd ik planten in leven
  • Wat hebben dieren nodig om te overleven in een aquarium
  • Hoe richt ik het aquarium in voor vissen
  • Hoe en waarom werkt een filter
  • Waterwaarden: welke wil ik weten en waarom
  • Alles wat verder ter sprake komt

Er is continue gelegenheid voor het stellen van vragen. Wilt u na de cursus nog hulp hebben, dan zijn ook daar mogelijkheden voor. Wil u tijdens de cursus foto’s laten zien van uw aquarium om samen naar de oplossingen te zoeken, dan kan dat ook. Foto’s moeten wel scherp zijn.

De cursus wordt u gratis aangeboden door aquariumvereniging Natuurvrienden Zwolle. Ook krijgt u als deelnemer aan de cursus een gratis begunstigerslidmaatschap voor het jaar 2023. U ontvangt dan iedere maand ook ons prachtige maandblad als pdf per e-mail.

Wanneer: zaterdag 11 maart 2023 van 14.00 tot 17.00 uur

Waar: in zaal Hilde van Woonzorgcentrum de Havezate, Gombertstraat 350, 8031 MK Zwolle, ingang 2A.

Aanmelden: uiterlijk 1 maart 2023 via het contactformulier hier onder. 

Met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in verband met het gratis begunstigerslidmaatschap voor het jaar 2023.

 Nano bakjes van de cursus leider.