• Berichtcategorie:bezoek leden

Sjef Stekelenburg, het oudste lid van onze vereniging, is onlangs 90 jaar geworden. Dat vonden wij (Gerrit Pots, Jan Disco en Agnes Disco) een hele goede reden om bij hem op bezoek te gaan. Zo gezegd, zo gedaan: na een afspraak te hebben gemaakt, gingen we naar hem toe en werden hartelijk ontvangen door Sjef en zijn vrouw Mary.

We werden geïnstalleerd bij het aquarium. Onder het genot van koffie met koek begon Sjef te vertellen. Zijn vader had een aquarium met goudvissen, tropische vissen waren toen nog bijzonder. Maar hij mocht op een gegeven moment in het aquarium van zijn vader tropische vissen houden. Daarna heeft hij met tussenpozen een aquarium gehad. Vroeger nog met een petroleumstel als verwarming, gloeilampen als verlichting en een buitenfilter aan de zijruit. Later werd dit een aquarium met TL en elektrische verwarming. Door ziekte is hij een tijd gestopt met het aquarium, maar een paar jaar geleden begon het toch weer te kriebelen.

Er was inmiddels zo veel veranderd in de techniek, dat Sjef besloot om zich eerst verder te ori├źnteren en werd hij lid van onze vereniging. Voor het inrichten van zijn aquarium maakt hij altijd eerst een tekening. Naar eigen zeggen is hij ook blij met een aquarium, omdat hij daar zijn creativiteit in kwijt kan. Het resultaat is een mooi ingericht aquarium met moderne techniek. Tip van Sjef: een mens is nooit te oud om te leren, 
dus ook als je al ouder bent is het een goede zaak om lid te worden van een vereniging. Hierna bedankten we Sjef en Mary voor de gastvrijheid en namen we afscheid.