• Berichtcategorie:Bijeenkomsten

Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de ledenbijeenkomst van A.V. Natuurvrienden-Zwolle, te houden op maandag 12 juni 2023 in de Hilde van Driezorg Zwolle De Havezate, Gombertstraat 350, 8031 MK Zwolle.

Begin 19.45 uur.

Willen de bezoekers van de ledenbijeenkomst er rekening mee houden dat alle buitendeuren van de Havezate om 19.30 uur gesloten worden. De tussendeur naar de Hilde is al vanaf 19.00 uur gesloten. Dit vanwege de veiligheid.
Als je voor het gebouw staat met je gezicht er naar toe, dan loop je rechtsaf voor langs de Hilde. De buitendeur van dit gedeelte van het complex, ingang 2A, is ook gesloten en alleen voor bewoners en personeel van de Havezate toegankelijk. Maar wij hebben ook een sleutel. Je kunt nu bij de Hilde op het raam kloppen. Dan kunnen we jullie er in laten. Enkele bestuursleden zijn meestal vanaf 19.15 uur in de Hilde aanwezig.

Programma

  • Opening van de ledenbijeenkomst door de voorzitter.
  • Mededelingen van het bestuur.
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen.
  • Erik Prins komt met zijn presentatie, getiteld: ‘De wonderbare natuur en onze hobby’.
  •  
  • Pauze.
  •  
  • Vervolg van de presentatie van Erik Prins.
  • Sluiting van de ledenbijeenkomst.

De wonderbare natuur en onze hobby.

Ik had al jaren lang allerlei aparte dieren dan wel gedragingen van dieren langs zien komen. Vele die wij in onze aquaria en terraria houden hebben aparte gedragingen. Vliegende vissen, vissen die uit het water komen en vissende spinnen komen langs, maar ook de oudste dieren ter wereld die opmerkelijk ouder zijn dan ik mij kan voorstellen. Maar niet alle dieren die langskomen zullen we in ons vivarium tegen kunnen komen, Zo is een van de oudste vissen die we kennen de Groenlandse haai. Die zullen we niet snel zien in een aquarium. Wist u toevallig dat het niet alleen mensen zijn die huisdieren houden? Sommige spinnen hebben ook graag een metgezel en krabbetjes kweken zelfs de dieren die ze gebruiken.
Al met al een lezing waarin een heleboel dieren langskomt met bijzondere eigenschappen of gedragingen. Ow ja, en ook nog één plant.
PS: vogels vangen vissen, heeft u dat wel eens gezien?

Onze bijeenkomsten :

 

aanvang: 19:45 (zaal open: 19:30)

Zaal Hilde van Driezorg Zwolle de Havezate,

Ingang 2a
bij:
Gombertstraat 722,
8031 MK Zwolle.

Rij het parkeerterijn op tegenover de Ravelstraat.

De ingang is bij de brievenbussen. Er is geen bel, maar even op het raam kloppen. Kies de ingang (zie plattegrond).