Op zaterdag 16 september was onze excursie naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. We waren helaas maar met 14 personen.
Na de koffie met appelgebak konden we vrij door de kassen van het ‘tropische paradijs’ lopen. Soms was het een beetje klimmen en glijden, maar het ging wel goed.
De orchideeën behoren met ruim 30.000 soorten tot één van de grootste plantenfamilies ter wereld.
In de kassen leefden diverse dieren, van vissen, apen tot vogels. Mooie dieren en prachtige planten. In de vijvers zwommen onder andere meervallen, koikarpers, heel veel mooie guppen en roodwangschildpadden.
Wel jammer dat, vanwege het late seizoen, veel planten uitgebloeid en/of opgeruimd waren.
Men was nog bezig met de bouw van het grote aquarium dus daarvoor waren we te vroeg. Er was wel een aquarium met Malawi cichliden. Maar daar was niets aan. Een grote barst in de achterruit en sterk overbevolkt. Misschien was het wachten op het grote aquarium.
Om half 2 kwamen we weer bij elkaar in het restaurant voor een prima lunch.
Na de lunch was er nog gelegenheid om de kassen verder te bezoeken, of om weg te gaan. Anne, Gerrit, Luus en ik hebben de kassen van de Orchideeënhoeve nog verder bezocht. We hadden die ochtend nog niet alles bekeken.
Al met al was het een een gezellige en leuke dag. Je kon alleen of met een groepje door de kassen. Heel jammer dat er niet meer leden waren. De afwezigen hebben veel gemist.
Op de volgende pagina’s ziet u een aantal foto’s. Deze zeggen meer dan pagina’s tekst.

Wim Steinhoff.

2023 Excursie Orchideeënhoeve 6
2023 Excursie Orchideeënhoeve 5
2023 Excursie Orchideeënhoeve 4
2023 Excursie Orchideeënhoeve 1
2023 Excursie Orchideeënhoeve 2
2023 Excursie Orchideeënhoeve 3