• Berichtcategorie:Nieuws

Het programma van onze excursie op zaterdag 21 mei 2022.

De wandelexcursie Veenweidepad zal geleid worden door ons lid Gert Paassen. Gert is natuurgids bij Natuurmonumenten en natuurfotograaf. U zult ongetwijfeld de foto’s van hem in ons maandblad hebben bewonderd.

10.00 uur    Koffie in Dorpshuis en Eetcafé de Wanne, Dorpshuisstraat 2, 7946 AP Wanneperveen.
11.00 uur    Wandelexcursie Veenweidepad. Start parkeerplaats Lozedijk 10, 7946 KM Wanneperveen. Natuurgids: Gert Paassen. Er mogen geen honden mee met de excursie. Aanbevolen: stevig, waterdicht schoeisel of laarzen aan. Sommige stukken kunnen namelijk drassig zijn, daar je soms op echt trilveen loopt. Het ligt er ook aan hoeveel regen er valt.
13.00 uur    Lunch in Dorpshuis en Eetcafé de Wanne, Dorpshuisstraat 2, 7946 AP Wanneperveen.
15.00 uur    Boottocht ‘Ontdek De Wieden’. Vertrek en aankomst Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn, de boot vertrekt op tijd. Honden mogen niet mee. Aan boord mag geen alcohol genuttigd worden.
17.00 uur    Einde excursie.

De kosten voor onze leden en eventueel maximaal één introducé per lid bedragen € 10,- per persoon. Dit bedrag kunt u tijdens de koffie in het Eetcafé de Wanne bij Agnes Disco betalen. Dan zijn de overige kosten van de koffie, de Wandelexcursie, de lunch en de boottocht voor rekening van de vereniging. Dit nog vanwege ons 75-jarig jubileum.
Je kunt je tot en met de a.s. Ledenbijeenkomst van 11 april opgeven bij Wim Steinhoff, e-mail:

steinhoff@natuurvrienden-zwolle.nl. of formulier onderaan de pagina.

Graag vermelden of er voor de lunch nog iets aparts is, zoals bijvoorbeeld vegetarisch eten.   
Er kunnen maximaal 24 personen op de boot, dus het is van groot belang dat de leden zich zo snel mogelijk opgeven. Dan weten we of we nog een 2e boot moeten reserveren. Hoe eerder we dat kunnen doen, hoe groter de kans is dat er nog een 2e boot beschikbaar is. Dus: wacht niet tot 11 april.
Wij hopen op een mooie en leerzame excursiedag.   

Met vriendelijke groet,
het bestuur.