Op maandag 13 november staat onze vereniging in het teken van labyrintvissen. Henk Grundmeijer komt dan uitgebreid vertellen over deze kleurrijke en boeiende vissenfamilie. Een aantal jaren geleden was Henk al eens bij ons te gast, maar op ons verzoek komt hij graag nog een keer. Zijn presentatie heeft hij inmiddels aangepast met nieuwe ervaringen.

Henk is een rasechte kweker. In de afgelopen 40 jaar kweekte hij tientallen soorten labyrintvissen. Daarvan maakte hij een groot aantal foto’s en zijn presentatie bevat dan ook veel uniek beeldmateriaal. Voor wie een voorproefje wil: Henk is hij op Facebook te volgen onder de naam Hendra Albimarginata.

Onze spreker publiceerde twee keer in Het Aquarium over het kweken met chocoladegoerami’s. Bij deze bijzondere vissen zal hij dan ook wat uitgebreider stilstaan. Vooral ook omdat er nieuws is over deze mysterieuze labyrintvis.

Verder voert de reis langs diverse soorten‘wilde betta’s, goerami’s en andere vertegenwoordigers van deze grote vissenfamilie.

Onze bijeenkomsten :

 

aanvang: 19:45 (zaal open: 19:30)

Zaal Hilde van Driezorg Zwolle de Havezate,

Ingang 2a
bij:
Gombertstraat 722,
8031 MK Zwolle.

Rij het parkeerterijn op tegenover de Ravelstraat.

De ingang is bij de brievenbussen. Er is geen bel, maar even op het raam kloppen. Kies de ingang (zie plattegrond).