zaterdag, juni 29, 2019
Excursie Natuurmuseum Holterberg Op zaterdag 22 juni 2019 hadden wij een excursie gepland naar het Natuurmuseum Holterberg. In het museum werden wij ontvangen met koffie en cake. Vervolgens kregen we een rondleiding door het museum. Een gids vertelde ons allerlei wetenswaardigheden over de prachtige diorama's die daar te bewonderen zijn. De diorama's zijn allemaal zeer natuurgetrouw opgebouwd en geven een goed beeld van de natuur zoals die er vroeger waarschijnlijk uitzag en hoe die er nu uit ziet. Hierna konden we samen op een zonnig terras van een smakelijke lunch genieten.
zondag, oktober 28, 2018
Excursie naar de Weerribben 2008 Het bestuur had een excursie gepland naar de Weerribben. Zaterdag 21 juni jl. (de langste dag dus) was het dan zover: Zo'n twintig leden waren naar de kop van Overijssel getrokken om daar onder leiding van Pieter (de zeer deskundige natuurgids van de IVN) een niet eens zo grote wandeling te maken.
dinsdag, oktober 28, 2014
Excursie naar Burgers Zoo 2014 Op 14 juni 2014 was er een excursie naar Burgers Zoo in Arnhem gepland. Leden van Natuurvrienden-Zwolle konden voor een gereduceerd tarief mee. En per lid mocht er ook nog een introducé mee. Het gevolg was, dat er een gezellige club mensen op weg ging naar Arnhem. Zelfs een paar leden van Xyphophorus uit Oss waren present.
maandag, oktober 28, 2013
Excursie Honselersdijk 2013 Op zaterdag 1 juni 2013 hebben aquariumvereniging Aquaria HS en aquarium- en terrarium-vereniging Vivarium Eindhoven een bezoek gebracht aan Toon de Zeeuw en Nico van der Tuin. Het is een hele prettige dag geworden waarbij met veel vrienden bijgepraat is. Het enige minpuntje was de lange reis, maar dat ben je al snel vergeten door al het moois wat je krijgt te zien en door de prijzen is het zeker de moeite waard.
vrijdag, oktober 28, 2011
Excursie naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest 2011 Op zaterdag 14 mei hebben we met een 13 tal mensen, leden en niet leden, een bezoek gebracht aan de Orchideeën hoeve in Luttelgeest.Voor mij was het een openbaring, want ik was er misschien wel 15 jaar niet geweest en toen ik er geweest ben, was het niet meer dan een kas met diverse soorten orchideeën en je kon er in een hoekje een kopje koffie krijgen.
donderdag, november 11, 2010
Naar het Woldlakebos Zaterdag 25 juni was het zo ver: we gingen met een groepje enthousiaste leden en introducés naar Giethoorn. Daar werden we opgewacht door Jan van der Molen bij het Hervormd Centrum, waar we konden genieten van koffie en Staphorster koek.