Visvoer
Verkrijgbaar op de bijeenkomst avonden.

Onze potjes zijn gevuld met Tropical Supervit Mini granulaat.

Tropical Supervit Mini granulaat is compleet voer van topkwaliteit. Het is compleet visvoer dat dagelijks gevoerd kan worden. Het visvoer is rijk aan vitamine C en draagt bij aan een versterking van het immuunsysteem en beschermt tegen verschillende infecties. Hiernaast bevat het visvoer cellulose en chitine wat de spijsvertering bevorderd. Ook bevat het voer carotenoïden wat de kleuren van de vissen beter laat uitkomen.

Dit is de kleine granulaat variant dat geschikt is  alle vissen, ook voor de kleinste vissen.

  • Inhoud: 60ml
  • Gewicht: 40gram
  • Korrelgrootte: 0,5mm

Samenstelling:

vis en visbijproducten, plantaardige bijproducten (bevat rode peperextract 2 000 mg/kg), plantaardige eiwitextracten, schaal- en weekdieren, granen, algen, gisten (inclusief Beta-1,3/1,6-Glucan 1 000 mg/kg), oliën en vetten, mineralen.


Toevoegingsmiddelen (per kg): Vitaminen: vitamine A 29 800 IU, vitamine D3 1 890 IU, vitamine E 100 mg, vitamine C 500 mg. Sporenelementen: ijzer (ijzer(II)sulfaat-monohydraat)

Vissen voeren hoeveel, wanneer en hoe.

Hoeveel visvoer?
Een stelregel is dat vissen, dagelijks, 1% van hun totale lichaamsgewicht aan voer moeten eten. We snappen dat het ook met deze stelregel alsnog lastig voor jou is om in de praktijk te bepalen hoeveel voer je nu aan jouw aquariumbewoners moet geven.

Heb je 20 volwassen kardinalen (samen 30 gram) geef je 2x 0,15 gram  per dag. 

Het wordt aangeraden om je vissen 1 tot 2 keer per dag te voeren. Zorg dat je kleine hoeveelheden voert als je meerdere keren per dag voert. Over het algemeen kun je beter een dagje wat minder geven dan dat je te veel voert. De precieze hoeveelheid die je moet voeren voor jouw aquarium is een ervaringsproces.

Daarom adviseren we om één of twee keer per dag de hoeveelheid te voeren die jouw vissen in ongeveer 2 a 3 minuten op hebben. In principe is het beter om iets te weinig dan te veel te voeren. Een overdaad aan voedsel in het aquarium, zal gaan rotten. Tropische vissen kunnen hierdoor ziek worden en het water wordt erg belast.

Sommige mensen denken dat vissen altijd honger hebben omdat ze om voedsel smeken. Dit is echter een geconditioneerd gedrag van de vis zoals “de hond van Pavlov”. Overvoeding leidt tot ongezonde, zwaarlijvige (obesitas) vissen die uiteindelijk ziek worden (meestal rode wonden of vetafzettingen aan de vinnen).

Jonge vissen hebben vaker en meer voedsel nodig!

Wanneer u gedroogd voer aan uw vissen geeft, gebruik dan de deksel van het potje of lepeltje om een voldoende hoeveelheid voedsel af te meten.

Gebruik nooit vingers om grotere vlokken fijn te maken stop uw vingers niet in het potje of verpakking van het voer. Vermijd alles waardoor er vocht in het voedsel kan komen, aangezien het voedsel kan vervuilen en de kwaliteit aan kan tasten. Via met de handen aangeraakt voer kunnen er gemakkelijk schadelijke stoffen het aquarium binnenkomen. Denk bijvoorbeeld aan parfums of colognes die giftig kunnen zijn voor vissen. Handcrèmes kunnen bijvoorbeeld voor een film op het aquariumwater zorgen wat de uitwisseling van noodzakelijke gassen hindert.

Kieskeurige vissoorten neigen normaalgesproken naar levend of diepvriesvoer maar zelfs zij kunnen worden verleid om droge voeding te eten door het te vermengen in hun favoriete levend of diepvriesvoer. Zo profiteren uw vissen niet alleen van een echt evenwichtig dieet dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften maar dit maakt het voeren ook gemakkelijker als u voor een langere periode niet aanwezig bent om te voeren.

Op welk moment van de dag moet ik mijn vissen voeren?
Probeer ’s morgens en in de vroege avond te voeren en vermijd voeren in de late avond. Vissen hebben net als mensen een bioritme waar we rekening mee moeten houden.

Bekijk uw vissen goed tijdens het voeren. Gezonden vissen zijn hongerige vissen. Tijdens het eten kunt u gemakkelijk bekijken of er afwijkingen of ziekten zijn die aandacht nodig hebben.