• Berichtcategorie:Excursies

Op zaterdag 1 juni 2013 hebben aquariumvereniging Aquaria HS en aquarium- en terrarium-vereniging Vivarium Eindhoven een bezoek gebracht aan Toon de Zeeuw en Nico van der Tuin. Het is een hele prettige dag geworden waarbij met veel vrienden bijgepraat is.

Het enige minpuntje was de lange reis, maar dat ben je al snel vergeten door al het moois wat je krijgt te zien en door de prijzen is het zeker de moeite waard.

Bij Toon de Zeeuw kwamen we als Aquaria HS rond 10 uur aan en de eerste indruk was direct goed. De koffie stond bruin en het assortiment aan aquariumplanten van Toon is uitgebreid en voor aquariumverenigingen heel goedkoop.
De meesten van ons kochten dan ook veel planten voor hun eigen aquaria en ook voor andere liefhebbers. Als het leuk is dan vliegt de tijd voorbij, waardoor we zo`n twee uur bij Toon en zijn vrouw Coby geweest.


Vervolgens gingen we door naar Nico van der Tuin en zijn vrouw Lidian om ook daar naar planten en vissen te kijken en ook te kopen. De meesten van ons liepen meteen de visafdeling in om te zien of er ook wat voor hun gading bij zou zitten. Resultaat is dat er ook bij Nico veel gekocht is.
Nu is het wel zo dat je niet in een hele mooie zaak terecht komt, maar ook dat heeft z’n charme en de prijs die je moet betalen maakt alles meer dan goed.


Voor diegene die niet mee konden geven de foto’s een aardige impressie van de deelnemers en hun aanwinsten. Vanuit het Westland zijn we doorgereden naar Oud Verlaat, de plaats waar Verduijn Cichlids is gevestigd. Verduijn Cichlids is een bekende zaak voor een ieder die wat op het gebied van cichliden zoekt. Dirk en zijn dochter Catharina verkopen mooie vissen en het is altijd weer een heerlijk gevoel als je ziet met wat voor liefde deze mensen hun vissen verzorgen en ten toon stellen. Ook hier werden nog vissen gekocht. Na de hartelijke ontvangst en de koffie trokken we weer naar huis.

De dag werd afgesloten met de nodige groeten en daarna ging ieder zijns weegs.

Theo Verheij