Zaterdag 25 juni was het zo ver: we gingen met een groepje enthousiaste leden en introduc├ęs naar Giethoorn. Daar werden we opgewacht door Jan van der Molen bij het Hervormd Centrum, waar we konden genieten van koffie en Staphorster koek.

Jan vertelde nog even het een en ander over wat we vandaag gingen doen. Daarna gingen we op pad naar het Woldlakebos. Daar ontmoetten we Gert de Haan en Henk Plat, die als gids met ons mee zouden gaan. Eerst maakten we een mooie rondwandeling, waarbij Gert en Henk ons van alles vertelden over libellen, over vogels en over dit gebied. Ze vingen ook libellen, zodat wij ze goed konden bekijken, daarna werden ze uiteraard ook weer vrijgelaten.

Na de rondwandeling gingen we naar een observatiehut een klein stukje verderop. Daar was in het water een oeverzwaluwwand gemaakt . De zwaluwen vlogen af en aan. Het was een prachtig gezicht. Hier aten we onze boterhammetjes op en werd nog het een en ander verteld over het ontstaan van dit specifieke gebied. Ten slotte gingen we nog met Jan naar een andere vogelobservatiehut. Ook hier was een en ander te zien. En hiermee besloten we onze excursie naar het Woldlakebos.

Jan, Gert en Henk, heel erg bedankt . We hebben een geweldige dag gehad in het Woldlakebos !!!